Nie zawsze jednak jest ona taka zdrowa, jak może być opisana na etykiecie produktu. Zwłaszcza, że przepisy regulujące wytwarzanie żywności bardzo często są minimalne i proste do spełnienia. Dlatego też producenci żywności wykorzystują to kiedy tylko mogą. Dla nich niestety najczęściej liczy się duży, wręcz jak największy możliwie do osiągnięcia zysk finansowy. Na drugim stopniu stoi dopiero zdrowie i samopoczucie klientów. Większość ludzi niestety nie jest uświadamiana w tej dziedzinie naszego życia. Oczywiście na swoją niekorzyść. Ponieważ, jeśli taka ludność byłaby świadoma jak bardzo sztuczne jedzenie jej szkodzi, to być może mogłaby (i jakaś część ludzi z pewnością by to zrobiła) producenta danego produktu, a później mogłoby to przyczynić się do tego, że dany producent przyznałby się do błędu i wprowadziłby korzystne dla konsumentów zmiany w sposobie produkowania danej żywności. Wiele produktów typowo żywnościowych na swoich etykietach ma wypisany całkowity skład swojej zawartości.

Comments are closed.

Polecamy
  • Psycholog dla dzieciPsycholog dla dzieci
    Skuteczny psycholog dla dzieci. Dorastanie to bardzo trudny okres w życiu każdego dziecka. Pojawiają się niejasności oraz nowe sytuacji z którymi nasi podopieczni nie zawsze są w stanie poradzić ze …
  • Dysproporcja w leczeniuDysproporcja w leczeniu
    Nie jest prawdą, że leczenie jest zawsze sprawiedliwe. Niektóre grupy społeczne korzystają z niego częściej, a niektóre w ogóle. Są też ludzie, którzy do lekarza w ogóle nie chodzą lecząc …
  • Dieta na chandręDieta na chandrę
    Czy pomyśleliście kiedyś, że to co jecie i pijecie może wpływać na wasze samopoczucie i humor? Wiecie, że zjedzenie dużej ilości czekolady mimo iż teoretycznie poprawia nastrój tak naprawdę może …
Strony