Nie zawsze jednak jest ona taka zdrowa, jak może być opisana na etykiecie produktu. Zwłaszcza, że przepisy regulujące wytwarzanie żywności bardzo często są minimalne i proste do spełnienia. Dlatego też producenci żywności wykorzystują to kiedy tylko mogą. Dla nich niestety najczęściej liczy się duży, wręcz jak największy możliwie do osiągnięcia zysk finansowy. Na drugim stopniu stoi dopiero zdrowie i samopoczucie klientów. Większość ludzi niestety nie jest uświadamiana w tej dziedzinie naszego życia. Oczywiście na swoją niekorzyść. Ponieważ, jeśli taka ludność byłaby świadoma jak bardzo sztuczne jedzenie jej szkodzi, to być może mogłaby (i jakaś część ludzi z pewnością by to zrobiła) producenta danego produktu, a później mogłoby to przyczynić się do tego, że dany producent przyznałby się do błędu i wprowadziłby korzystne dla konsumentów zmiany w sposobie produkowania danej żywności. Wiele produktów typowo żywnościowych na swoich etykietach ma wypisany całkowity skład swojej zawartości.

Comments are closed.

Polecamy
  • Cechy srodkow znieczulajacychCechy srodkow znieczulajacych
    Środki miejscowo znieczulające zbliżone są, pod względem właściwości fizycznych, do leków nasennych i środków znieczulenia ogólnego. Rozpuszczają się one w lipidach, łatwo wnikają i odkładają się w osłonkach mielinowych nerwów. …
  • Zdrowie dzieckaZdrowie dziecka
    Najmłodsi członkowie naszego społeczeństwa, to te osoby, o których zdrowie trzeba zadbać w największym stopniu. A to dlatego, że dzieci, szczególnie mniejsze, mają znacznie niższy poziom odporności i wykazują skłonności …
  • Psychiatra w lubliniePsychiatra w lublinie
    Dobry i tani psychiatra w Lublinie. Dwudziesty pierwszy wiek to czas dużych wymagań i szybkiego tempa życia. Wiele z nas nie radzi sobie z tym, przez co pojawiają się problemy …
Strony