Może nie wszyscy o tym wiedzą, ale jakoś obiadu jest naprawdę ważna. Stosując jedną a tą samą obróbkę cieplną, czyli popularne smażenie, jesteśmy narażeni na zwiększenie ryzyka zachorowań na raka. Dlatego starajmy się planować nasz obiad z wyprzedzeniem, aby uniknąć licznych błędów. Niektórzy z nas gotując obiad, decydują się na dwa posiłki. Jednym z nich jest zupa, przeważnie jest ona warzywna, a drugi posiłek składa się z dania zasadniczego. Popularne danie wśród polaków to ziemniaki z wody, kotlet z panie runkiem, i jakaś sałatka. Jednak taki posiłek nie musimy myć monotonią każdego dnia. Ziemniaki nie muszą być ciągle z wodą, możemy je zrobić w piekarniku, a jeśli decydujemy się na gotowanie, to później możemy wykonać piure. Nie zawsze musimy jeść mięso, możemy zamiast tego skusić się na kawałek ryby przygotowanej w piekarniku, lub na grillu, a także możemy kupić rybę opiekaną. Do tego wszystkiego bardzo ważny jest dodatek z witaminą c. Zwykle jest to jakaś sałatka lub surówka. Tutaj również kombinujmy nad jej formą, a także nad tym jakie produkty do niej wykorzystujemy. Nic tak nie cieszy nasze oczy jak różnorodność produktów i kolorowy talerz podczas jedzenia. Bardzo dobrze wyglądają także kontrasty, na przykład marchewka z groszkiem.

Comments are closed.

Polecamy
  • Badanie tajemniczy pacjentBadanie tajemniczy pacjent
    Badanie tajemniczy pacjent. Każdy z nas pewnie słyszał o takim dość nowym, lecz ciekawym zawodzie, który nazywa się tajemniczy klient. Chodzi w nim o to, że incognito korzysta się z …
  • Męska dietaMęska dieta
    Wydawać by się mogło, że o przejściu na dietę myślą tylko i wyłącznie kobiety. Jak się jednak okazuje, nie jest to wcale takie proste jakby się mogło wydawać. Badania wykazały, …
  • Co jest z tą naszą służbą zdrowia?Co jest z tą naszą służbą zdrowia?
    Służba zdrowia w Polsce jak widać gołym okiem najlepiej nie funkcjonuje. Lekarze oraz pacjenci znajdują się w zasadzie w tym samym beznadziejnym położeniu, bez szans na jakąkolwiek poprawę. Z jakich …
Strony